Cute MP3 Player #Blogskin

Credit to Jaja.
Assalamualaikum and hi gaiss.

Malam ni nak ajar korang macam mana nak buat/ letak cute Mp3 player. Tak tahu yg mana? Contohnya macam ini :-

1- Click sini. Then, click pada generator.

2- Then, dia akan keluar mcm gambar kat bawah ni kan?
3- Kat bahagian category tu, kan ada tulis general. Bubu nak korang tukar kepada colors. Then, pilih warna yg korang suka utk bgcolor, loadingcolor, buttoncolor dan slidercolor.

4- Lepas tu, korang tukar balik bahagian category tu kepada general. Kat situ, korang nampak autoplay tu dia buat 0 kan? Bubu nak korang tukar kepada 1.

5- Korang ada nampak yg dia tulis mp3 tak? Okay. Sekarang, korang boleh pilih lagu yg korang nak. Korang kena amik code lagu korang tu, then gantikan kat situ. Clik sini. Nanti dia keluar macam ni kan?
6- Then, korang taip lagu yg korang nak kat kotak Search tu. Macam Bubu punya lagu, So What- Pink. Korang taip je So What. Nanti dia akan keluar macam ni pulak.
7- Then, click kat lagu yg korang nak. Kalau nak dengar dulu pon boleh, click je button play tu. Lepas korang click kat lagu tu, nanti dia akan keluar mcm ni.
8- Kat bahagian Html Embed tu, Bubu nak korang tarik panjang- panjang sampai ke bawah. Tapi tak payah la panjang sangat -,-' Kita cuma perlu cari direct link dia je. Cthnya macam ni :-
http://media.irondj.net/mix/file/9498/So_What_-_Pink.mp3
9- Korang copy code tu, then paste kat step nombor 5 tadi.

10- Lepas tu, korang copy je Html Code tu. Copy semua tau. Then paste kat blog korang, okay?

11- Siap!

Fuhhh.. Panjangkan tutorial ni? Harap korang faham. Kalau ada apa- apa yg tak faham. Tanya je, okay? Kboi, nak makan. *starving* :)
Sincerely: Bubu 

4 comments:

una ..:) said...

thankzz..tutor ni sgt brgne..:)

Bubu said...

@una ..:) : Your welcome ^^

shahira said...

tengs yaaa..happy sngat jadi../ hehe

Bubu said...

@shahira- welcome :)