Music youtube player

Assalamualaikum.

Tutor kali ni nak ajar korang mcm mana nak letak lagu guna youtube macam aku punya ni?

Comelkan? K let's start.

1- Dashboard > Design > Add a gadget > Html/javascript
2- Copy dan paste kan code di bawah ini :

<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2JXw41EQiTw?version=2&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff " /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/2JXw41EQiTw?version=2&autoplay=1&hl=en_US&amp;color1=ffffff&amp;amp;color2=ffffff "" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>
Mcm mana nak cari code lagu kat youtube?
1- Bukak youtube.
2- Pilih lagu yg korang minat. Then, click lagu tu.
3- Tengok kat bahagian atas yg aku dah highlight kan tu.

4- Copy code lagu tu. Gantikan dengan code lagu kat atas tadi. Make sure ganti dua- dua sekali tao?
5- Then, copy balik keseluruhan code tu dan pastekan kat mana korang nak.
6- Preview & save. Selamat mencuba :)
Sincerely: Bubu

10 comments:

Faizura said...

music player ni leh letak satu lagu je ey?

mr domo said...

Faizura : nampaknya begitulah. Haha, yeap. Boleh letak satu lagu jep. ^^

Faizura said...

hihi, okie. thankyou btw for the tutorial. menjadi :))

mr domo said...

Ur welcome ^^ Ingat eh, just tukar code tu jep. Tak susah pong kan ?

Faizura said...

hihi, tak susah pun. nanty nak mintak tunjuk ajar lagi lah psl blog2 ni. tak pandai sgt lah nak buat mcm2 kasi blog ni jd best and lawa :)

mr domo said...

Boleh je cik Faizura oii ^^ Mna yg boleh sya tolong tu, sya tolong lha :3

aDam said...

Thanks mr domo!

I'm BUBU said...

Your welcome. Btw, I'm BUBU now. Haha ;D

aDam said...

HAHA, okey Bubu, :))

I'm BUBU said...

Hehe ^^