Me 20 Years Young.

Assalamualaikum dan selamat malam.

Mula- mula. Alhamdulillah. Tercapai jugak hasrat aku nak tukar link lama ke link yg baru ni. Kalau siapa yg perahsan, link blog lama aku ialah http://ceritastoryepal.blogspot.com, tapi mulai hari ni aku dah tukar ke http://ohhello-buu.blogspot.com. Comel- comel gitu kan? Ihiks. Sumpah aku cakap. Sumpah rasa berdebar gila dup dap dup dap *bunyi jantung* nak tukar link yg baru ni. Masa nak tukar tu "Eh betol ke keputusan aku ni? Betul ke tak apa yg aku buat ni? Mcm mana kalau ada masalah?" Sumpah berdebar. But at last, dah pon bertukar. Kpd yg dah follow tu, korang kena follow balik utk tau perkembangan post aku. Tu pon kalau nak tau la. Tak paksa pon. Phew.

Seterusnya, sekarang aku dah berumur 20 tahun. Well, welcome to 20's. Ihiks terasa tua gitu. Eh muda. Biaq pi umor aku meningkat pon. Yg penting, aku kena selalu fikir yg aku sentiasa muda. Dan comel. Comel tu penting k?

Buat muka. Comelkan? Haha :D K serius.

Alhamdulillah. Terima kasih kat Allah sebab Dia dah pinjamkan aku 20 tahun dalam dunia ni. Aku bersyukur atas segala yg telah Kau kurniakan kat aku. Kehidupan aku. Keluarga aku. Kawan- kawan. Segala- galanya. Aku betul- betul bersyukur. Allah maha berkuasa. Allah maha besar. Aku berharap aku boleh berubah dari yg jahat ke yg baik. Perangai yg buruk ke perangai yg lebih molek. InsyaAllah. Me trying.

Semalam, orang yg pertama wish secara face to face @ on the phone ialah roomate, Mohd KhairulAnam Bin Zakaria. Pergh, siap nama penuh bagai. Kau patut bangga dengan aku. Haha :D Dia wish macam- macam tu je. Lepas tu bagi hadiah. Mula- mula dia dah bagi, lepas tu amik balik. Katanya nak balut. Lepas tu buat kad. Boleh tak korang bayangkan dia buat semua tu depan- depan aku? Its so.. Tak surprise uolls. A/pon thank you roomate. Ni hadiah yg dia bagi.

Taknak cakap siapa yg wish face to face @ on the phone. Nak cakap pasal hadiah pulak. Hadiah @ wish kedua yg aku dapat ialah pagi tadi. Masa dalam kelas. Kuliah En Maaruf. Subjek Pest & Vektor. Topik.. K cop. Perlu ke bagitao semua ni? Eh sukati la aku nak menyedapkan lagi cerita. So, ini yg aku dapat. Hadiah dari mama tipu- tipuan. Nama dia Siti Hamimah Bt Omar. Thank you maa ^^

Ketiga, dapat wish lagi. Masa kelas petang tutorial Pn Mimi. Subjek Toksikologi Persekitaran. Eh sukati la nak bagitao ke tak nak. Wish ni dapat dari Kak Ira. Eh tak dari kak Munirah. Siti Munirah Bt Azmi. Dia tak suka org panggil dia kak Ira. Pasai pa taktao. A/pon terima kasih w/pon wish dgn kapal terbang kertas yg gambar kat atas ni je. Haha :D Thank you. Thank you :D

Last one, masa petang tadi lepas habis kelas. Dapat dari kawan facebook, Muhammad Farhan. Bin aku taktao apa. Terima kasih sebab kau sanggup dtg asrama aku hantar hadiah ni. Dia baru balik kerja. So dah alang- alang nak balik, singgah la kejap kan? Apa salahnya. Haha :D Terima kasih sebab bagi KFC dgn tshirt domo. Dapat drumstick dgn tight okay? Kau hado? Ni haa hadiah yg dia bagi.

Terima kasih semua yg dah bagi hadiah.

Hari ahad ni aku nak keluar dgn Zafirah Rostam. Member blogger. Remember her? Ada dalam entri ini. Rajin sila baca. Ahad ni kitorang nak keluar kat WangsaWalk. Dan dia nak bagi hadiah kat aku. Berdua je? Ha'ah. Kira macam date gitu. Eh tak. Lawak jeh. Haha :D Tak sabar nak jumpa dia. Nak cheer kan dia. Nak dapat hadiah dari dia. Entah apa la yg dia bagi. Hari tu dia ada post gambar kat twitter. Ni haa.

Besau okay? Entah apa tah. Dia bagi klu warna coklat gelap dan comel. What do you espect? Me? Ofcourse la domo. Addicted okay? Tapi masalahnya dia cakap bukan. Bukan domo okay? Bukan. Tapi aku yakin dlm tu domo. Harap sangat. Ihiks. Harap- harap la domo. K. Lepas tu dia ada buat special post utk aku dalam blog dia. Nak baca? Klik sini laju- laju. Thank you Fyra for the post. Ily just the way you are jugak :3

Last sekali. Eh last sekali? Ingatkan dah habis dah. Panjang pulak post aku ni. Tehee.

Last sekali,

Thank you kpd yg dah wish kat facebook. Kat twitter. Mcg. Call. BBM.. BBM? Sorry. Me not BB user. Jgn mintak aku bbpin. Terasa ngokngek sangat bila korang tanya soalan tu. Oh lupa berbalik kpd tadi, terima kasih kpd yg dah wish. May Allah bless you all too. InsyaAllah. Terharu sebab ramai sangat yg wish. Sorry tak dapat nak reply post korang. Aku harap post ni boleh gantikan dgn post korang tu. Statement kurlas sangat. Ihiks. Terima kasih tao?

Sekian. Utk post malam ni. Terima kasih sudi baca post yg panjang ni. Aku akan mulakan hidup yg baru. InsyaAllah.

Sincerely: Bubu 

1 comment:

Feera ♥ said...

baru perasan gambar ni gegar :/