Pemenang Contest Blog Super Kawai by Bubu

Assalamualaikum w.b.t.

Sebenarnya aku tengah study ni, tapi di sebabkan korang *pemenang* aku terpaksa abaikan masa study aku utk update post ni. Ihiks. Mesti tak percayakan? Ptoie ptoie. Aku mesti struggle utk sem ni. Kalau boleh nak naikkan pointer dari sem lepas. Tak banyak, sikit pon jadi lah. K cukup utk intro. Motif ckp pasal study? Saje nk bagitao aku rajin. *muka comel*

Seperti yg telah di janjikan, pada awal bulan 5 aku akan update pemenang utk contest yg aku dah anjurkan hari tu. Jadi tanpa membuang masa, leggo.

Tempat pertama, http://amirahainaa-mya.blogspot.com/2013/04/contest-blog-super-kawai-by-bubu.html

Tempat kedua, http://hafizzulkafly.blogspot.com/2013/04/contest-blog-super-kawai-by-bubu.html

Tempat ketiga, http://dearsuperduperstar.blogspot.com/2013/04/contest-blog-super-kawai-by-bubu.html

Tahinah kpd pemenang. Mohon klik link blog diaorang kalau nak tengok dgn lebih jelas.

Macam mana aku pilih pemenang? Good question anak- anak sekalian.

Pertama sekali, blog mestilah nampak kemas dan kawai. Kawai means comel. Kenapa mesti nampak comel? Kenapa taknak brutal, cool, beautiful @ handsome? Jawapan sgt mudah. Ni contest aku. Sukati aku lah nak letak comel ke apa. Itu pon taktao? Kedua, entri yg menarik. Di ulang, entri yg menarik ye cik adik abang kakak makcik pakcik sekalian. Kita ke perenggan seterusnya utk sambungan sebab yg kedua ni.

Aku sebagai penganjur contest ni sudah semesti lagi pastinya nak baca entri korang yg menarik lagi tertarik tu. Di sebabkan itulah aku ada masukkan syarat ini dalam contest hari tu. Jujur, ada blog yg lebih comel dari pemenang di atas. Tapi kenapa aku tak pilih? Sebab entri. Terlalu malas nak buat entri. Hanya letak banner dan tag orang. Jadi part mana entri yg menarik tu? Kadang- kadang, ada jugak penganjur yg cakap nak entri awesome but at last? Pilih blog yg hanya letak banner dan tag je. You know, this is totally rattus norvegicus! *tikus norway*

Ketiga, blog yg ringan. Most of the blog banyak yg ringan. Jadi takde apa yg aku nak komenkan sangat pasal sebab ketiga ni. Good job kpd blog yg ringan. Macam mana nak tahu ringan @ tak? Anda boleh timbang di sini.

Puas hati? Tak puas hati? Ada gua kisah.

Jadi kpd pemenang, sila contact saya di facebook, fanpage @ twitter. Hntr mcg kpd saya anda pengguna Celcom, Maxis @ Digi. Tak payah bg nombor telefon pon takpe. Tapi kalau baik hati, bagi lah. Ihiks. Itu sahaja utk malam ini. Assalamualaikum.

Oh, hello May :)

3 comments:

Hafiz Zulkafly said...

alhamdulillah . terima kasih bubu ^^ apis hantar detail dekat facebook bubu ehh :D

Bubu said...

@Hafiz Zulkafly- ihiks. welcome! :D

myaDOMO said...

OMG !!!!!!!! Saya tweet skarang jugak kat Buu !! :DDDDDDD