Ayat bergerak di Menu Tab #Blogskin

Assalamualaikum.

Tutorial ni nak ajar korang macam mana nak buat title korang bergerak- gerak kat menu tab tu. Cth nya macam kat blog aku ni. Macam ni haa..


1- Dashboard > Template > Edit Template Html

2- Tekan Ctrl + F dan cari code ini :-
<script type="text/javascript">
3- Copy code dekat bawah ni :-

<script language="JavaScript">
var a1 = " Title 1 ";var a2 = "Title 2 ";var a3 = " Title 3";
var a4 = " Title 4"; var a5 = " Title 5"; var a6 = " Title 6 ";
var a7=" Title 7";var a8 = " Title 8";
var delay = 0400;
b1();b2();b3();b4();b5();b6();b7();b8();
function b1() {ID = setTimeout("b2()",delay);document.title = (a1);}
function b2() {ID = setTimeout("b3()",delay);document.title = (a2);}
function b3() {ID = setTimeout("b4()",delay);document.title = (a3);}
function b4() {ID = setTimeout("b5()",delay);document.title = (a4);}
function b5() {ID = setTimeout("b6()",delay);document.title = (a5);}
function b6() {ID = setTimeout("b7()",delay);document.title = (a6);}
function b7() {ID = setTimeout("b8()",delay);document.title = (a7);}
function b8() {ID = setTimeout("b1()",delay);document.title = (a8);}
</script>

4- Paste kat atas code <script type="text/javascript"> tadi.

5- Preview dan save. Siap!

Nota :-
Warna merah tukar dengan title blog korang.
Sincerely: Bubu 

4 comments:

miss chillax said...

wow! sangat membantu. kite tak reti buat camni. tapi kan.. mende ni tak melambatkan proses loading atau memberatkan blog ke?

Bubu said...

Rasanya tak kot. Sebab blog kita ni elok je ^^ Cuba lah.

Otaku Girl said...

cukup berkesan..boleh sye re-tuto balik?

Bubu said...

Yes, you can ^^