Macam mana nak lengkungkan body?

Credit to: Una
Assalamualaikum.

Tutorial ni di request oleh sarahsyarmin kat facebook. K tutorial ni utk washed denim template je. Ulang suara, utk washed denim template je. So gua taktao samada boleh di gunakan utk template lain atau tak. Clear?

1- Dashboard > Design > Edit Html
2- Tekan Ctrl + F, dan cari code ini
#content-wrapper {
3- Jumpa ? Then, bawah code tu ada anak-II dia kan ? Korang gantikan anak-II tu dengan code kat bawah ni, okay ?
width: 760px;
margin: 0 auto;
padding:15px;
text-align: $startSide;
background-color: $mainBgColor;
border: 1px solid $borderColor;
border-top: 0;
border-top-left-radius: 25px 25px;
border-top-right-radius: 25px 25px;
border-bottom-left-radius: 25px 25px;
border-bottom-right-radius: 25px 25px;
}
4- Macam biasa, preview dulu then save.
Sincerely: Bubu 

9 comments:

ehaminnie said...

mr.domo, mcm mana nak taw kita washed denim template? sy nak edit blog sy ^^

mr domo said...

Ehaminnie : Awak pergi kat design > Edit Html..
Lepas tu, dalam kotak tu dia akan gtao awak template apa. Mcm saya punya.. dia tulis Name : Washed Denim. Pahem ?

ehaminnie said...

owh~ okay :)) thanks!

mr domo said...

no biggie lah sayangg :3

Sarah Syarmin said...

lah, untok Washed denim jee. Sarah neyr, dya tulis, minima. tak boleh buat lah ek?

mr domo said...

Apa kata awak try dulu tutorial ni, kalo tak boleh.. means tak la kot. Hehe :) Gud luck sayangg~

Ohh ila's said...

dah jadi ^^

Bubu said...

Okay :) Tahniah ^^V

theADDIN said...

atoii tak buleh pong, washed denim template tu ap? sory, im newbie^^