Alhamdulillah. The Operation is Success.

Assalamualaikum.

Februari 14, 2013 aku di masukkan ke Hospital Pantai Putri, Ipoh. Wad 2050A.

Sebelum operation. Masih boleh tersenyum gelak ketawa bersama cousin tersayang seperti kanak kanak yg tersenyum riang gembira gelak ketawa di halaman rumah sedang bermain dgn haiwan peliharaannya. Eh? K takde kena mengena.

Lebih kurang 2 jam lebih aku berada dalam bilik pembedahan. Bermacam yg aku fikir. Samaada pembedahan ni berjaya atau tidak. Samaada nyawa aku masih panjang atau tidak. Adakah malaikat izrail akan mencabut nyawa aku? Aku belum nak mati lagi. Masih belum bersedia. Banyak kesalahan yg aku dah buat.

Wajah abah. Ibu. Adik. Aku masih nak lihat wajah diaorang buat kali terakhir sebelum aku pergi. Wajah orang yg aku sayang. Ye awak. Saya merindui awak. Dah lama kita tak jumpa. Bergurau senda. Kalau boleh aku nak jumpa dgn diaorang. Biar walau sesaat. Aku perlu bagi kata- kata terakhir pada diaorang.

Well. Alhamdulillah. Sekarang aku berada di rumah. Sekejap? Yeah. Sehari je aku stay kat wad. Aku kan kuat. Kuat? K fine. Masih ada rasa sakit di bahagian yg di operate. Sakit. Sangat sakit. Susah utk tidur masa mula- mula keluar dari bilik pembedahan. Tak selesa. Terasa "nyut" "nyut". You know what is "nyut" "nyut"? Hahah. But now rasa sakit tu dah berkurang. Aku boleh berjalan sendiri walaupon terpaksa ambil masa yg agak lama. Nak tidur pon tak susah mcm semalam. Alhamdulillah.

Thanks for those yg dah mendoakan kesihatan dan keselamatan aku. W/pon korang coment aje kan? Entah betul entah tidak berdoa nya. K lawak. Sorry. Aku tahu korang ikhlas. Thanks a lot. Thanks jugak kat 2 orang cousin yg dah jaga aku. Tirah dan Murni. Thanks baiyyy. And ofcourse, thanks to Allah. Allah maha besar. Allah maha berkuasa. Thank you Allah.

Pagi tadi. Tak mandi satu hari tapi dah gosok gigi. Blog you later. Assalamualaikum.
Sincerely: Bubu 

10 comments:

Choi•Minhoヅ™ said...

alhamdulillah. ;)

Bubu said...

Choi•Minhoヅ™- alhamdulillah. thanks :)

Farahin Izzati said...

semoga sihat selalu :)

Bubu said...

@Farahin Izzati- insyaAllah. amin :)

CynthiaShin 欣倪♥ said...

Ku nmpak losyen anugerah dlm gmbr bwh #LOL

Bubu said...

@CynthiaShin 欣倪♥- lol. tu cousin punya.

~ Cik LuLu ~ said...

dugaan terpilih untuk insan y tabah & mampu menghadapinya.. Alhamdulillah :) #1506

Bubu said...

@~ Cik LuLu ~- alhamdulillah. thank you cik lulu :)

melinda.. said...

bgslah tu..Hahaha sempat lgi berpic tu..

http://queen-sophia.blogspot.com/

Bubu said...

@melinda..- haha. itu sudah semestinya :D