Underline background.

Assalamualaikum.

Beberapa hari lepas, gua dapat request from Dollie Emyra kat facebook. Nak mintak maaf sebab lambat update. Dia tanya macam mana nak buat underline yg ada background.

1- Dashboard > Design > Edit Html > Tekan Ctrl + F dan cari code ini
u {
2- Dah jumpa? Paste code di bawah ni selepas "u {" tadi.
text-decoration:none;
background: #585858;
-webkit-transition-duration: 2s;
color: #F2F2F2;
-moz-border-radius: 3px;
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
border-radius: 5px;
padding-top: 1px;
padding-bottom: 1px;
padding-left: 2px;
padding-right: 2px;
Kalau nak tukar colour dia, clik sini.

3- Preview dulu, kalau menjadi save.
Sincerely: Bubu 

6 comments:

aDam said...

Mr bubu, kenapa saya ta jumpa cod "u {"??

I'm BUBU said...

Ha ? Tak jumpa eh ? Tambah je kat atas code header tu. Then, utk step no 2 tu, hunjung dia kena tambah "}". Ce cuba

aDam said...

Okey, Thanks BUBU! menjadi lah! :)

I'm BUBU said...

Your welcome :)
Sharing is caring, aite ? Haha :P

aDam said...

Okay, :3

I'm BUBU said...

^^