50 Tips Putus Cinta.

Annyeonghaseyo
Hi chingu. Assalamualaikum.. Hari ni nak update status pasal tips-II putus cinta. Korang mesti pernah putus cinta kan ? Yeah, siapa yang tak pernah clash/break/putus cinta kan ? Tak normal la tu. Huahua. Okay. Kerepek. 5O Tips putus cinta ? Whoaaa, banyak kan ? Dah macam doktor cinta pulak aku ni. Awwwww. Haha. Okay. Kerepek.

// 50 Tips Putus Cinta
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifMenangis lah sepuas hati. Habiskan satu kotak tisu bagi membuktikan luahan yang koraang pendam selama ni. Kisah pulak, kan ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifPanggil lah teman yang boleh di percayai dan luahkan segala-galanya kepada teman korang tu. At least, masih ada yang memahami kekecewaan korang. So, be cool, okay ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBanyak kan berehat. Mata dan air mata juga perlukan rehat. Betul tak ? Kalau korang berehat, automatik korang akan rasa tenang. InsyaAllah.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifLuahkan kepada ibu tersayang tentang apa yang berlaku. Beban pasti akan berkurangan sebab nasihat si ibu amat lah berbaloi.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifMakan coklat :)
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifCuba pergi ke gim. W/pon korang tak suka nak pergi ke gim-II bagai ni. Tapi cuba paksa diri korang untuk ke gim dan ia mungkin boleh menjadi hobi kepada korang. Lepaskan segala tenaga semasa korang buat latihan dan selepas itu, korang akan rasa segarrrrrrrr.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifLebih kan masa tidur korang dengan memeluk teddy bear. But make sure, bukan pemberian ex korang, okay ?
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifCari kesemua fail DVD dalam simpanan dan tonton lah cerita komedi. W/pon korang tak mampu nak ketawa, at least cerita-II lawak cenggitu boleh membantu anda untuk lupakan masalah. Raja lawak kan ada ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifCari DVD yang lain. Berkaitan dengan perang pula. Korang akan rasa diri korang akan di hargai sebab ada orang yang lebih menderita.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBuat panggilan kepada teman untuk menelefon korang setiap hari. Pastikan korang mencari teman yang sanggup dengar masalah korang tu.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifKumpulkan ke semuaaaaaaa gambar ex korang. Hurm, nak buat apa dengan gambar-II diaorang tu ? Eh, tak tahu ke ? Koyak aje gambar-II diaorang ! Buat apa nak simpan gambar orang yang tak amik kisah pasal kita kan ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifKalau korang tengok ada pasangan lain yang masih bahagia, korang jangan risau. Masih ada cinta pada masa akan datang. Katakan pada diri, cinta belum berakhir.
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifTak salah kalau korang nak mendengar masalah penceraian tentang pasangan lain. Dari situ, korang patut bersyukur yang korang masih belum berkahwin dan boleh bersedia daripada awal.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifCuba melayari internet dan cari tentang masalah kanak-II miskin yang hidup dalam kesusahan. Buat lah derma dan aktiviti sukarela. Korang akan rasa lebih selesa selapas tu.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifMakan sepuas-Ii nya kek kegemaran korang. Pedulikan apa orang lain nak cakap. Nanti gemuk ? Kisah pulak ? Aku yang putus cinta, bukan kauuuu.
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifManjakan diri untuk pergi ke spa. Dengan ini, korang akan rasa lebih segar dan bertenaga.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifHidup baru semestinya perlukan penampilan yang baru. Tukarlah potongan rambut dan pakai pakaian yang baru tanpa boleh di awasi oleh si dia.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifPergilah ke tempat di mana korang boleh membayar untuk memecahkan pinggan. Pecahkan pinggan sebanyak mungkin. Ini lah masanya ! Tapi, ada ke tempat cenggitu ?
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBeli cd rock yang korang tak pernah dengar langsung. Atau korang nak lebih ekstrem ? Cuba pindah ke kawasan perumahan yang selalu bising. Ada berann ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifShopping ! Ini lah masanya untuk korang berbelanja dan beli apa saja yang korang dah idamkan selama ni. Memandangkan takde siapa lagi yang nak melarang korang.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBelanja member korang untuk makan malam. Diaorang akan menghiburkan hati korang yang sedang gundah gulana.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBeli biji benih dan mulakan hari-II korang dengan haboi yang baru. Bercucuk tanam mampu mengurangkan stress dan sekali gus dapat menyegarkan tubuh badan korang.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBeli binatang peliharaan. Tak tahu nak beli apa ? Banyaakkkkkkk, okkayy ? Kucing, arnab, hamster, burung, ikan. Nak lagi ? Fikir sendiri lah. Haha. Kadang-II, binatang ni boleh memahami masalah kita.
http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBelajar beberapa teknik photoshoop dan lihat wajah bekas kekasih korang selepas 50 tahun akan datang. Pelik ? Ya, memang pelik. Who cares, aite ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifTonton konsert opera yang membosankan. Korang mungkin akan rasa membosankan, sebab aku memang nak bagi korang bosan pon. Dengan ini, korang boleh melelapkan mata.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gif"Bakor aje, BAKOR !" kata usop wilchar. Bakar je segala jadah bagai surat-II cinta yang dah mengungkapkan bait-II cinta dan janji manis yang dah di luahkan kepada korang. Sesungguhnya, semua tu tak boleh pakai !

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifJangan menolak if member korang ajak untuk pergi ke majlis parti. Nanti kat sana mesti ada pempuan-II yang cantik dan lelaki-II yang ganteng kan ? So what ? Dah clash kan ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifFind a new love. Why not, aite ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifDekatkan diri korang dengan kanak-II yang comel. I loikkke budak-II yang comel. Semestinya, diaorang boleh menghiburkan korang.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifLawati rumah orang tua. Ajak diaorang berborak dengan korang. Tanya kat diorang macam mana kehidupan sebenar diorang. Yelah, orang tua lebih makan garam kan ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifJadi sukarelawan dengan melakukan kerja-II kebajikan. Korang bukan je boleh meringankan beban orang lain, korang jugak akan dapat pahala. Betul tak ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifDaftarkan diri di dalam kelas masakan dan cuba untuk menghasilkan makanan-II yang baru.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifMenari ? Ouh jyeahh ! Sangat enjoy, okay ? Tambah-II kalau menari dengan lagu feberet korang. Hilang segala masalah seolah-II dunia ni korang yang punya. Pedulikan apa yang orang lain nak cakap. Betul tak ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifLepak sambil melihat matahari yang terbenam. Korang akan rasa betapa indah ciptaan Tuhan.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBerdoa. Selain daripada melakukan aktiviti untuk diri sendiri, doa juga penting untuk kerohanian yang sempurna.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifLihat cermin dan lihat lah betapa cantik nya diri korang. Ini juga merupakan suatu motivasi untuk korang. Peduli la apa orang lain nak cakap. Kita tak ganggu hidup diaorang pon kan ? Actely, diaorang yang jeles dengan kita.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBerlari. Lari lah seperti kanak-II yang sedang bergembira. Kalau boleh lari sepantas yang mungkin dan insyaAllah korang akan rasa lega.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBeli beg penumbuk dan lekatkan gambar ex korang. Tumbuk muka dia sekuat hati !

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifMula menulis blog ataupun diary. Woot woot. Aku dah ada blog. Ewah, bangga kejap. Penulisan yang santai akan membuatkan korang rasa geli hati apabila korang membacanya semula.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBaca buku bagaimana mahu mengubatkan hati yang luka dan ia akan menjadikan korang sebagai seorang insan yang lebih tabah.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifSenaraikan 10 perkara yang korang ingin lakukan dalam kehidupan. Ini sebagai salah satu cara motivasi untuk memulakan hidup yang baru.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifDengar lagu-II yang memberi sumber inspirasi.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifMelukis. Cuba untuk melukis dengan meluahkan segala kesedihan dan masalah w/pon korang tak pandai nak melukis. Lihat hasilnya yang korang sendiri tak kan jangka.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBeli minyak wangi. Sembur ia setiap hari untuk menghilangkan bau ex korang yang dah sebati dengan korang.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifMinta pelukan daripada ahli keluarga. Pelik ? Agak pelik sebab korang tiba-II mintak peluk kan ? Pedulikan perasaan tu. Pelukan ibu dapat melegakan hati kita.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBeli belon. Tuliskan impian korang di belon tersebut dan lepaskan ia di udara.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifMasih tak boleh lupa ? Beli mainan seperti puzzle yang memerlukan korang untuk berfikir. Dengan ini korang boleh membusykan diri dengan memikirkan untuk menyelesaikan puzzle tersebut dari terus mengingati si dia.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBerbasikal membantu korang untuk merasai dan menikmati udara yang segar. Sambil dengar lagu-II di mp3. Cuba bayangkan ? Mesti best kan ?

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifBeli 12 batang pensel yang murah dan cuba patahkan kesemua batang pensel tersebut. Berjaya ? Ini membuktikan bahawa korang sudah cukup kuat untuk mengahadapi sebarang masalah pada masa akan datang.

http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic005demoji_17695391decoojp.gifLastly, sayangi diri dengan membuat sajak.

Okay, penat tahu tak nak menaip kesemua 50 tips-II putus cinta ni ? Aku buat semua ni semata-II sebab nak sharekan dengan korang. Ouhhh, baik nya aku. Haha. Very the kipas kan ? Actely, memang penat pon. So, mintak tolong kerjasama kepada sesiapa yang nak share tu.. tolonggg lah credit, okay ? Make sure ada link sekali kat nama tu. Thanks.

K paipai, kamsahamnida

8 comments:

nia raimi said...

minx izin nak copy :)

aDam said...

Lagi, buang number fon ex dlm fon, ! :3 HEee

thealienoidz said...

perhhh! banyak gila! kompem da ade pengalaman. LOL :3

tHiS mY sToWrY !!! said...

pnad ea? hehe .. pape punss thanxzz .. akn engad smuwe tips2 u too :)

Simple Gurlzz said...

terbaik pnya tips. .. .sgt membantu yaa. . .:)P tengkiu. .. . !

fyraa ♥ said...

Saye suke part belanja member! Sikap saye kalau tengah sedih ;]

cOkeLat said...

u know what.. there's nothing special on me~~(mengarOt)

¥@ṧღ☤℮η α℘℘łℯ ❣ said...

dari 50 tips adik kesygan kaka nie ada gk yg kaka pnh buat , makan cokelat kesukaan kaka okeys, melayari internet kegemaran jugakk ,layann DVD , Dgr lgu2 :) hee :)luah pada kawankawan bek :) dan lg 1 adik karaoke i like lorh law tgh putus shintee :) try laa syg :)